marți, 8 decembrie 2009

Avantajele si dezavantajele Internetului




Auzim la fiecare pas ca "internetul este incredibil", ca "internetul este de neinlocuit", ca "internetul este cea mai tare chestie pe care a inventat-o omul", deasemenea auzim si ca "internetul este mana diavolului", ca "internetul altereaza mentalitatea si comportamentul copiilor", ca "internetul creaza dependenta", si etc.

De fapt care este adevarul?


Primul avantaj si poate cel mai important ar fi acela ca permite legatura cu oameni aflati la distante foarte mari. Cati dintre noi gandeam acum 10 ani ca vom ajunge sa comunicam real time cu persoane aflate in China, sau USA, sau oricare alta tara sau locatie de pe glob? Cati dintre noi s-ar fi gandit ca putem, printr-o simpla apasare de buton, sa gasim orice informatie la orice ora? Cred ca niciunul dintre cei care citesc acest post!


Am putea trece pe lista de avantaje si faptul ca putem plati si comanda aproape orice de pe internet. Avem nevoie de un simplu cont si bineinteles de bani. Putem sa ne uitam la filme online, putem citi presa, putem afla o multime de informatii vrute si nevrute.


Ca orice lucru, internetul, trebuie sa aiba si dezavantaje, precum dependenta creata de statul nonstop pe internet, obsesia creata usor usor datorita faptului ca ne petrecem mult prea mult timp pe internet. Tot odata putem spune ca din cauza internetului ne putem "dezlipi" de lumea reala si ne putem crea o lume virtuala in care poate intra doar cine vrem noi. Tot din cauza statului prea mult pe internet si implicit in fata calculatorului putem avea, in timp, probleme de vedere, si de adaptare sociala.


Cam atat despre avantajele si dezavantajele internetului. Lista ar fi foarte lunga dar las loc de discutii pe aceasta tema, deoarece exista o gama vasta de discutii care ar putea avea loc pe marginea acestui subiect.

3 comentarii:

  1. Bravo!!! Multumesc mult de informatie.....Pe internet am cautat acesta tema si niciuna nu e asa buna si ibne aranjata ca la tine ms mult frate! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. creeaza dependenta*. ;)
    uff, romana asta...

    RăspundețiȘtergere